Hotel Continental

 • Online Booking

  Reserver et bord

  Theatercaféens
  Online bordreservasjon Neste
 • Forespørsel

  Send en forespørsel

 • Facebook

Utsmykningen på Continental

Både fortid og samtid er sterkt representert i utsmykningen av Hotel Continental.  Her finnes alt fra håndmalte tapeter til glasskunst, byster og et stort utvalg av malerier og litografier.

En vandring på Hotel Continental er også en reise i historie, kunst og kultur. Her er noe av kunsten som våre gjester kan nyte under oppholdet:

 • Grafiske arbeider av Edvard Munch, Jens Johannessen, Dagfinn Knudsen og Bernard Buffet
 • Malerier av Jacob Weidemann, Bendik Riis, Olav Strømme, Liv Heier, Øystein Thurmann, Ulf Nilsen, Pierre Marie Brisson, Kjell Torriset, Rudolf Thygesen, Svein Bolling, Peter Esdale, Gunvor Advokat, Ulf Valde Jensen og Kåre Tveter
 • Fotografier av Eivind Lentz

Kunsten i Teatersalen

Hotel Continentals største og flotteste sal, Teatersalen, ble bygget i 1960. Behovene endret seg, og på begynnelsen av 1980-tallet fikk arkitekt Hans Gabriel Finne oppdraget med å utvikle en sal som fungerte like godt til selskapeligheter som til forretninger. I en gammel låve lå dekorasjonsmalerier fra Grand Hotels Roccocosal fra 1895, som ble rammet av brann i 1957. Hele samlingen av gamle paneler ble kjøpt inn og restaurert, og panelene satte rammen for en ny storslått festsal ved Hotel Continental.

Et møysommelig arbeid

Høsten 1983 ble over 1.000 meter lister, 1.800 meter gullister, 40 ulike deler til takbuer og 100 meter brystninger produsert og malt i et eget snekkerverksted. Arbeidet i salen ble gjort i en rekordfart fra juni til august i 1984. Den 24. august 1984 sto nye Teatersalen ferdig med sitt lånte valgspråk: ”For gjesten i tiden”.

De fire årstider

Fra tidligere var det kjøpt inn fire byster som forestiller sommer, høst, vinter og vår. De kalles de fire årstider og har stått i dagligstuen til Dagny Bjørnson, datter av Karoline og Bjørnstjerne Bjørnson. Fajansebystene er sannsynligvis laget i Brüssel på slutten av 1700- eller på begynnelsen av 1800-tallet. Disse ble plassert i den minste delen av Teatersalen, som har fått navnet ”De Fire Årstider”.

Hotel Continental, Stortingsgaten 24/26.Postboks 1510 Vika,N - 0117 Oslo / Tlf: +47 22 82 40 00 / booking@hotelcontinental.no