Gå til innhold
Hotel Continental i Oslo

Booking

Sjekk tilgjenglighet

Oslo by

Hotel Continental ligger midt i hjertet av Oslo - Norges hovedstad og største by med sine 634 000 innbyggere. Oslo har vært Norges offisielle hovedstad siden landet fikk sin grunnlov i 1814. Både Det kongelige slott, Stortinget og Regjeringskvartalet ligger i byen, og i kort avstand fra Hotel Continental. 

Oslo ligger flott til innerst i Oslofjorden, omgitt av skogkledde åser. Byen er et eldorado for friluftsmennesker. Befinner du deg i sentrum, er det aldri langt til nærmeste park. En ti minutters båttur fra sentrum tar deg til deilige badestrender på øyene i Oslofjorden. Oslo har hundrevis av kilometer med preparerte løyper for langrenn innenfor bygrensen, og i tillegg åtte alpinbakker.

Samtidig har Oslo alt du forventer av en storby. Byen byr på en rekke severdigheter, shoppingmuligheter, et rikt kulturliv samt et restauranttilbud det knapt finnes maken til i Skandinavia. Mulighetene er mange – enten man vil nyte et overdådig måltid på en restaurant med Michelin-stjerner, eller man ønsker en feiende frisk vinteropplevelse med hundesleder i Oslos villmark.

Oslos historie

Oslos historie går tilbake til rundt år 1000. Siden middelalderen har byen gjennomgått store forandringer, og også skiftet navn flere ganger.

Byens opprinnelige navn var Oslo. I Middelalderen lå den ved Bjørvikas østre bredd. Etter en dramatisk brann i 1624 bestemte kong Christian IV at byen skulle bygges opp igjen i området rett innenfor Akershus, og at den skulle hete Christiania. Fra 1877 ble navnet skrevet Kristiania, og fra 1925 fikk byen tilbake sitt opprinnelige navn, Oslo. Gjennom mer enn 1000 år har byen spilt en viktig rolle. Her kan du lese mer om Oslos historie.

Kilde: Visit Oslo

15 ting å gjøre i Oslo

Oslos severdigheter spenner fra svært moderne arkitektur til funn fra vikingtiden. Her er et knippe av opplevelser og severdigheter som vår concierge anbefaler på ditt besøk i Norges hovedstad.

 1. Holmenkollen
 2. Oslo Vinterpark Tryvann
 3. Vigelandsparken
 4. Det kongelige slott
 5. Den Norske Opera & Ballett
 6. Munchmuseet
 7. Astrup Fearnley Museet
 8. Nasjonalmuseet
 9. Oslo rådhus
 10. Akershus festning
 11. Fjordcruise og båtsightseeing
 12. Vikingskipshuset
 13. Kon-Tiki Museet
 14. Frammuseet
 15. Norsk Folkemusem

Aktivitetskalender

Hva skjer i Oslo når du planlegger et besøk? VisitOslo har full oversikt over aktiviteter for voksne og barn. Enten du liker musikk, sport, utstillinger eller guidede turer, finner du garantert noe som frister.

Aktivitetskalender