Gå til innhold
Miljø på Hotel Continental

Booking

Bærekraft på Hotel Continental

I 2019 var Oslo Europeisk miljøhovedstad. Dette viser at Oslo er en av Europas mest ambisiøse og handlekraftige byer innen miljø og klima. Hotel Continental er forpliktet til en grønn og bærekraftig fremtid. Vi arbeider kontinuerlig med miljøforbedringer og dokumenterer utviklingen gjennom vår miljørapportering.

Miljøfyrtårn-sertifisert

Hotel Continental er Miljøfyrtårn-sertifisert og har vært det siden 2011. Det betyr at vår virksomhet tar bærekraft på alvor, og har oppfylt strenge krav til: arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og etikk. Ved å velge oss bidrar du til en mer bærekraftig fremtid.

Kutt matsvinn

Det kastes mat for mange milliarder kroner per år i Norge. Det er ikke bærekraftig, verken for lønnsomhet, miljø eller av etiske årsaker. Sammen med resten av serveringsbransjen i Norge, har Hotel- og Restauranthuset Continental satt seg som mål å kutte ned matsvinn. Bli med å kutte matsvinnet du også! 

​Våre miljøtiltak

  • Grønn oppvarming av alle arealer med fjernvarme.
  • Sertifisert grønn strøm, kun fra fornybare energikilder.
  • Varmepumpe og varmegjenvinning på alle VVS-systemer.
  • Avfallssortering i 28 fraksjoner.
  • Matkvern for reduksjon av matavfall.
  • Krav til leverandører ved leveranse i forhold til redusert innpakning, mindre papp, papir og plast
  • Kildesorterer 70 % av avfallet.
  • Re-fill produkter på gjestebad, få til ingen engangsartikler, og ingen i plast.
  • Tøypose for innlevering av gjestevask.
  • Ingen plastemballasje på tøfler.
  • Informasjon og oppfordring til gjester bak på nøkkelkort: Drikk deilig norsk vann direkte fra kranen og unngå plastavfall
  • Heng opp håndkle for å signalisere at du bruker det igjen, kun håndkler på gulvet vil bli erstattet.

Vi er også generelt opptatt av å ikke bruke så mye papir og har derfor gått mer og mer over på de digitale platformene og bort i fra markedsføring og informasjon på papir.

Oppfordring til våre gjester

Vi kan innføre mange flotte tiltak for å sikre oss en grønnere fremtid, men vi er også avhengig av å ha med våre gjester på en grønn tankegang. Vi oppfordrer derfor gjestene til å f.eks. bruke håndkleet flere ganger, ikke bytte på sengen hver dag, drikke vann fra springen, bestille riktig mengde mat m.m.

Takk for at du er med på å gjøre en forskjell!