Gå til innhold

Booking

Sjekk tilgjenglighet

Portrettene i Theatercaféen

På Theatercaféens sagnomsuste vegger henger i alt 86 portretter av kjente, norske kulturpersonligheter. Felles for dem alle er at de har vært trofaste gjester av huset gjennom årene.

Det var grunnlegger Caroline Boman Hansen som fikk ideen, og som kjøpte de 30 første portrettene av maleren Henrik Lund som hadde tegnet sine café-venner. Forfattere, skribenter, skuespillere, malere, musikere og komponister er portrettert.

Kjente portrettører

De fleste portrettene er tegnet av Henrik Lund, Gösta Hammarlund, Pedro og Ulf Aas. Ellers finnes det også arbeider av Finn Graff, Nils Aas, Per Palle Storm, Anne Raknes, Knut Hermod Knudsen, Kristoffer Sinding Larsen, Jukon Gjelseth, Odd Nerdrum, Esther Maria Bjørneboe, Arild Midthun og Esra Caroline Røise.

Stor begivenhet

De første portrettene ble hengt opp i Theatercaféen i 1924. Første gang skjedde det etter stengetid med kun noen få til stede. Det var den største, men samtidig den mest beskjedne opphengingen. Siden har det blitt til sammen 86 portretter på veggene i Theatercaféen, og seremoniene knyttet til opphengingen er en stor begivenhet.